Gråsten | Årets vinder Æblekager
1357
page-template-default,page,page-id-1357,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Vinderkagerne ved Gråsten Æblefestival 2018

ÆBLEstang

Bagt af Amalie Jørgensen

 

250 gram mel
125 gram smør
100 gram sukker
Evt. lidt vanillesukker
1 æg
3 spsk. Kaffefløde

 

Fyld
500 gram æbler
Sukker

 

Pynt
2 æggehvider
perlesukker
Mandler (kan udelades)

 

Smuldr fedtstoffer i melet, bland sukker og evt. vanillesukker i. Tilsæt æggeblomme og fløde og ælt dejen sammen. Lad dejen hvile koldt 1 times tid. Del dejen i to dele og rul hver del til en lang stang i bagepladens længde.

 

Skræl æblerne, del dem, fjern blomst, stilk og kernehus og skær tynde både. Læg skiverne ned langs midten af dejen og drys med lidt sukker. Fold dejen ind over æblerne i skrå snitter med et par cm’s mellemrum og fold dejen skiftevis fra side til side, så det danner et fletværk over æblerne. Pisk æggehviderne stive og fordel dem over dejen.

 

Drys med tesukker og evt. mandelflager eller hakkede snittede mandler.

 

Bag stængerne ved 200 grader ca. 20 min.
(180 grader varmluft)

Super nem og lækker æblekage

Bagt af Amanda Slaikjær Hansen

 

Dej
220 gram mel
190 gram sukker
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
8 små pigeon æbler
1 sammenpisket æg

 

Drys
50 gram brun farin
50 gram hakkede mandler eller nødder
1 tsk. Kanel
Skræl og skær alle æbler i skiver. Tag derefter 6 af æblerne og put dem i en gryde med 1 dl vand.
Lad det simre indtil æblerne er møre. Tag æblerne af varmen og put derefter de sidste to æbler i gryden. Lad æblerne stå, indtil de skal i dejen.

 

Mel, sukker, bagepulver og salt blandes sammen med de møre og friske æbler. Pisk derefter det sammenpiskede æg i. Dejen hældes i en springform eller et tærtefad.

 

Brun farin, hakkede mandler/nødder blandes sammen og drysses derefter hen over dejen.

Bages ved 150/170 grader i ca. 40 minutter. – bagetiden varierer fra ovn til ovn. Tjek kagen ved at stikke en strikkepind i midten af kagen.

 

Serveres med en let pisket blanding af fløde og cremefraiche.

Gammeldags Æblelagkage

Jeanette Villadsen

 

Lagkagebunde

4 æg
150 gram sukker
150 gram mel
1 tsk. Bagepulver
Æg og sukker piskes meget luftigt.
Sigt mel og bagepulver i og vend dette forsigtigt rundt i æggeblandingen.

 

Bages ved 200 grader i 30 min.

 

Æblegele

Æbler koges til sagt – det skal give ½ liter saft, og laves derefter til gele. Jeanette Villadsen har tilsat vanille og appelsin.

 

Æblegrød med stykker
10 store skrællede æbler skæres i 2 x 2 cm. Firkanter.
Disse koges i 15 min. med 2 dl. Appelsinsaft og 3. tsk. vanille.
Der skal gerne være hele stykker tilbage i grøden.

 

Creme
200 gram neutral flødeost
500 gram flormelis
2 tsk. Vanille

Ingredienserne piskes luftigt – ½ liter fløde tilsættes og piskes med.

 

Kagebundekagen deles i 3 kagebunde.

1. bund
Æblegele smøres ud, derefter æblemos, creme og knuste makroner. Til sidst et lille lag æblemos.

 

2. bund
Æblegele – æblemos – makroner –creme, så lægges på.

 

3. bund
Lagkagen smøres op med fløde og pyntes med makroner og chokolade.