Gråsten | Æblefestival
202
page-template-default,page,page-id-202,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Vi fejrer Danmarks nationalæble, Gråstenæblet med en traditionsrig Æblefestival, der finder sted på Gråsten Havn torsdag 12. oktober – lørdag 14. oktober 2017. Slotsbyen hylder Gråstenæblet og dets historie med en traditionsrig æblefestival i på havnen i Gråsten. Festivalen vil også i år bugne af aktiviteter for børn og voksne.

I dag høstes de saftige og velsmagende Gråstenæbler i milliontal over hele verden. Imens står det gamle modertræ, podet på de allerførste Gråstenæbletræer, stadig stolt i slotshaven ved den danske kongefamilies sommerresidens Gråsten Slot.

Hvert år fejres æblet, historien og traditionerne i Gråsten. Så når du går på opdagelse blandt Æblefestivalens mange boder, kan du dufte og smage på alt fra æblekager og æbleflæsk til æblesnaps og æblemost. Når den første høst af Gråstenæbler under festivalen sejles til byerne langs Flensborg Fjord, er du med til den traditionelle Æblesejlads. 


Kontakt koordinator

Louise Johnsen
ljon@sonderborg.dk / Tlf. 27 90 03 59

Velkommen til Gråsten Æblefestival

Tag hele familien med, når æblet fejres ved Gråsten Æblefestival på Gråsten Havn. Her ligger gamle skibe, som lørdag morgen stævner ud på æblesejlads på Flensborg Fjord.

Kom til livekoncert med Heartlands i det store telt fredag aften og ha’ god appetit til lørdagens store æblekagebord.
Måske vil du deltage i konkurrencen med din egen æblekage? Rundt om dette er der boder og aktiviteter for alle med lokale fødevarer i fokus – krydret med kunst og musik.

Se programmet her