Gråsten | Æblefestival
202
page-template-default,page,page-id-202,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Vi fejrer Danmarks nationalæble, Gråstenæblet med en traditionsrig Æblefestival, der finder sted på Gråsten Havn hvert år i oktoberSlotsbyen hylder Gråstenæblet og dets historie med en traditionsrig æblefestival i på havnen i Gråsten. Vi ses til Gråsten Æblefestival den 13. og 14. september 2019.

I dag høstes de saftige og velsmagende Gråstenæbler i milliontal over hele verden. Imens står det gamle modertræ, podet på de allerførste Gråstenæbletræer, stadig stolt i slotshaven ved den danske kongefamilies sommerresidens Gråsten Slot.

Hvert år fejres æblet, historien og traditionerne i Gråsten. Så når du går på opdagelse blandt Æblefestivalens mange boder, kan du dufte og smage på alt fra æblekager og æbleflæsk til æblesnaps og æblemost. Når den første høst af Gråstenæbler under festivalen sejles til byerne langs Flensborg Fjord, er du med til den traditionelle Æblesejlads.


Kontakt koordinator

Louise Johnsen
ljon@sonderborg.dk / Tlf. 27 90 03 59

Tak for en fantastisk Gråsten Æblefestival 2018

Vejret var med os til årets festival og 5-6.000 besøgende lagde vejen forbi Gråsten Havn, hvor der var et rigt udbud af stande med lokale råvarer, kunst og kunsthåndværk. Aktiviteter for hele familien i Det Rullende Madværksted krydret med musik, Æblebanko, Æbleløb og Æblekagedyst.

Årets bedste æblekager blev kåret under Æblekagedysten, opskrifterne kan ses under fanen Æblefestival.

Tryk på billedet for at se hele folderen