Gråsten | Æblefestival
202
page-template-default,page,page-id-202,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Vi fejrer Danmarks nationalæble, Gråstenæblet med en traditionsrig Æblefestival, der finder sted på Gråsten Havn hvert år i oktoberSlotsbyen hylder Gråstenæblet og dets historie med en traditionsrig æblefestival i på havnen i Gråsten. Gråsten Æblefestival 2018 foregår er den 11.-13. oktober.

I dag høstes de saftige og velsmagende Gråstenæbler i milliontal over hele verden. Imens står det gamle modertræ, podet på de allerførste Gråstenæbletræer, stadig stolt i slotshaven ved den danske kongefamilies sommerresidens Gråsten Slot.

Hvert år fejres æblet, historien og traditionerne i Gråsten. Så når du går på opdagelse blandt Æblefestivalens mange boder, kan du dufte og smage på alt fra æblekager og æbleflæsk til æblesnaps og æblemost. Når den første høst af Gråstenæbler under festivalen sejles til byerne langs Flensborg Fjord, er du med til den traditionelle Æblesejlads. 


Kontakt koordinator

Louise Johnsen
ljon@sonderborg.dk / Tlf. 27 90 03 59

Liv og glade dage til Gråsten Æblefestival 2017

En styregruppe med frivillige under paraplyforeningen Gråsten Forum står bag Gråsten Æblefestival, med bistand fra Sønderborg Kommune. Festivalen havde her i sit fjerde leveår tredoblet antallet af boder med lokale fødevarer og specialiteter til 18, og når boder med hobby- og kunsthåndværk tælles med, var er i alt ca. 30 boder i markedsteltet, mens der i et andet stort telt var musik og forskellige aktiviteter. Her blev der fredag aften holdt Shantyaften med ca. 130 gæster til spisningen, og flere efter teltdørene kl. 21 blev åbnet for spontane gæster til koncert med Downtown Dynt og Heartlands.
– Orkestrene skabte en god stemning, maden fra Det Sønderjyske Køkken var virkelig vellykket, og folk var i godt humør. Så det var fantastisk, siger Louise Johnsen, der er kommunens projektleder for festivalen.
Hun fortæller, at hun kun har fået positive tilbagemeldinger. Der har været stor opbakning fra publikum, og stadeholderne har været meget tilfredse. De kommer gerne igen

 

Tryk på billedet for at se hele folderen