Gråsten | Kernefortælling
49
page-template-default,page,page-id-49,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Der findes de steder, der ikke kun er fysiske steder, men også en måde at leve sit liv på. Du behøver ikke være der længe, før du fornemmer en særlig stemning af varme, åbenhed og nærhed. Af noget, der på én gang er nyt og velkendt. Det er den slags steder, hvor du næsten instinktivt fornemmer, at her kan du leve præcis det liv, du ønsker. Et sted hvor menneskerne, mentaliteten og mulighederne åbner dørene for dig. Sådan er det med Gråsten.

 

I Gråsten mødes den sønderjyske charme og slotsbyens romantik med pulsen fra de kontinentale storbyer, der ligger et stenkast herfra. Her smelter dynamikken fra de førende og nytænkende virksomheder sammen med den landlige idyl, den storslåede natur og det trygge og nære fællesskab. I Gråstens smeltedigel forenes ingredienser som et nationalæble, en kongelig sommerresidens og grænselandets særlige historie og traditioner med globalt udsyn, virkelyst og et moderne liv, der her får rod, sjæl og dybde.

I fritiden venter hundredvis af foreninger med tilbud om alt fra sport og sejlads over teater og tango til kunstskole og klassisk musik. Du er tæt på det hele – uanset om det er for sjov, for hyggen eller for alvor. Vi har aktive og ambitiøse foreninger på ethvert niveau, og går du rundt med en verdensmester i maven, gør det bestemt ikke noget. For i Gråsten mener vi, at ingen tager skade af lidt verdensmestermentalitet.

 

I Gråsten er du også tæt på naturen – faktisk er du midt i den. For den lange kyststrækning langs Flensborg Fjord, det skovklædte landskab, der stadig er præget af bakker og søer skabt i istiden, samt de åbne enge og vidder er alt sammen en del af dit eget lille kongerige. Som forstad til byer som Flensborg, Sønderborg og Aabenraa, og med storbyer som Berlin, Kiel og Hamborg inden for få timers rækkevidde, er du i Gråsten selvsagt tæt på alt, hvad hjertet begærer af koncerter, kunst og kultur. Men også det helt nære rummer utallige oplevelser, når du f.eks. vandrer i gendarmernes fodspor på den smukke gendarmsti, går på opdagelse i de dybe skove eller træder ind i slotshavens magiske verden. Og så er der selvfølgelig alle de stolte traditioner og festligheder, som vi i Gråsten særligt værner om – som når vi holder æblesejlads på fjorden, pynter byen til den årlige æblefestival, får besøg af hundredvis af gamle modeller til oldtimerløb eller holder middelalderens ringriddertradition i hævd.

Måske er det derfor, at Gråsten i århundreder har tiltrukket såvel kongelige som kunstnere og kreative sjæle. For her er både plads til at tænke store tanker, til det nære og vedkommende, og måske først og fremmest til at være sig selv. Her er plads til dit eget lille kongerige.

 

Hvor og hvordan dit private palads skal formes, vælger du helt selv. Måske skal det være i en økolandsby, i et lille lokalsamfund eller midt i den større bys bankende hjerte? Foretrækker du bylejlighed ved havnen, en smuk gammel patriciervilla eller et nedlagt landbrug midt i den betagende natur? Eller vil du mon hellere bygge dit helt eget drømmehus lige der, hvor omgivelserne passer bedst til dig?

 

Uanset hvilken boligform du vælger, er du i Gråsten tæt på alting.

 

Den centrale beliggenhed giver dig f.eks. adgang til globale industrigiganter, et supersygehus, tunge vidensvirksomheder og hele uddannelsespaletten fra ABC til ph.d. Tyske skoler og børnehaver trives side om side med friskoler, folkeskoler og højskoler. Skolevejen er tryg og aldrig lang.