11-årige Caroline Bak vandt æblekagedysten
750
post-template-default,single,single-post,postid-750,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

11-årige Caroline Bak vandt æblekagedysten

Trods sin unge alder er Caroline Bak en rutineret kagebager. Hun løb med førstepladsen i Den Store Æblekagedyst ved Gråsten Æblefestival.

 

Caroline Bak på 11 år elsker at bage, især cupcakes, og da hendes mor foreslog hende at stille op i æblekagedysten ved Gråsten Æblefestival, var hun straks med på ideen.
Hun havde dog ikke regnet med at vinde, og dommerne skulle komme med afgørelsen, var Caroline faktisk taget hjem igen.

Kagerne blev bedømt af to lokale folketingspolitikere, sundhedsminister Ellen Trane Nørby fra Venstre, til højre for guitaren, og tidligere skatteminister Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet. Begge interesserer sig for madkultur. De øvrige på billedet er til venstre Amalie Jørgensen, Lotte Andersen og Janne Thomsen, helt til højre. Foto: Søren Gülck

 

Dommerne var de to lokale folketingspolitikere, sundhedsminister Ellen Trane Nørby fra Venstre og tidligere skatteminister Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet. De interesserer sig for madkultur, men det var alligevel en svær og en særdeles mættende omgang at spise og smage sig gennem kagerne, udtrykte de inden præmieoverrækkelsen.
Caroline Bak var altså ikke med til den egentlige præmieoverrækkelse, men der blev ringet efter hende, så hun nåede ind i Æblesejladsteltet og fik overrakt sin præmie, et sæt lysestager.

Her er vinderkagen fra Caroline Bak. Hun kalder den Gammeldags Æblekage.

 

Udfordret til 2018

Stephan Kleinschmidt, der er formand for byrådets udvalg for kulturel og regional udvikling, skulle afslutte årets æblefestival med en tale, og han gav Caroline en udfordring: Hvis du stiller op i æblekagedysten igen til næste år, så vil jeg også komme med en kage og give dig kamp!
Den er Caroline med på. Hun bager gerne igen.
Andenpladsen gik til Janne Thomsen, og på tredjepladsen og fjerdepladserne kom hhv. Lotte Andersen og Amalie Jørgensen.
KGGO Kørestols-brugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn stod i spidsen for Det Store Æblekagebord og var tovholder for konkurrencen.