Æblefestivalen funklede på havnen i Gråsten
1341
post-template-default,single,single-post,postid-1341,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Æblefestivalen funklede på havnen i Gråsten

Der var hele tiden godt fyldt op i markedsteltet og flere stadeholdere havde udsolgt lørdag eftermiddag. Foto: Søren Gülck

De sommervarme temperaturer og solens stråler dannede en perfekt ramme om årets Gråsten Æblefestival, og i styregruppen bag er der glæde.

Den femte æblefestival på havnen i Gråsten slog nærmest alle rekorder. Antallet af stadeholdere nåede op på 40 – flere end nogensinde, gæsterne strømmede til i hidtil uset antal i det strålende solskinsvejr, og ekstra programpunkter såsom Det Rullende Madværksted gav gode oplevelser – ikke mindst for familierne.
– Vi kunne ikke have ønsket os det bedre. Jeg håber, at vi næste år kan præsentere et lige så alsidigt program, som det har været muligt for os i år, siger Louise Johnsen, der er kommunens koordinator for de frivillige i styregruppen bag festivalen, som udspringer af områdets paraplyorganisation Gråsten Forum.
Louise Johnsen understreger, at det har været muligt på grund af en fantastisk indsats af frivillige og god opbakning fra lokale sponsorer og også et bidrag på 50.000 kr. fra Nordeas Lokalfond, som muliggjorde madværkstedet.

Festival skal fortsat udvikles

Det Store Æblekagebord blev spist til sidste krumme, og flere stadeholdere måtte lørdag eftermiddag melde udsolgt. Det gjaldt for eksempel Gråsten Fjerkræ.
Og aldrig tidligere har så mange deltaget i Æblefesten fredag aften. Teltet var fyldt til koncerten med Ann-Mette Elten og Niels Kirkegaard fra På Slaget 12.
– Mange har sagt, at det var en stor musikoplevelse, fortæller Kaj Nielsen fra festivalens styregruppe, som i den kommende tid vil evaluere og se drøfte, hvordan den gode oplevelse kan fastholdes og blive endnu bedre.
– Som det ser ud nu, kommer det til at løbe rundt økonomisk i år med de tilskud, vi har fået. Men vi skal fortsat arbejde på, hvordan festivalen kan blive økonomisk bæredygtig, og hvordan vi kan få flere i området involveret. Vi har også en udfordring med at skabe plads nok på havnen med den størrelse, festivalen er ved at få, siger Kaj Nielsen.

Der blev piftet og jublet til høj musik i Æblefestteltet, da TeenDance og P.S. Dance var på scenen. Foto: Søren Gülck

Bjarne Pedersen og Laila Thorngaim stoppede ved Gråsten Forums bod og forhørte sig om projektet med renovering af Ahlmanns-Parken:
– Vi bor tæt på Ahlmannsparken, og det er rigtigt godt at høre, at der sker noget snart, sagde de
Carsten Clausen Kock fra Gråsten Forums bestyrelse fortalte og forklarede ud fra skitserne og var i øvrigt parat til at svare på spørgsmål om lidt af hvert fra de besøgende. Lisbeth Nørregaard gram havde kreeret den flotte blomsterdekoration. Foto: Søren Gülck

 

 

 

Birthe Cornelius fra Egernsund havde som i tidligere år åbent malerværksted. Æblebillederne kan i den kommende tid ses på biblioteket i Gråsten. Foto: Søren Gülck

 

I Vidensbyens smageaktivitet på Gråsten Æblefestival fik børnene først citron. Foto: Søren Gülck

 

Der kom afbud fra nogle skibe til æblesejladsen, men der blev sejlet med æble til Flensburg. Gråstens ”Æbledronning”, Karin Baum, tog med på turen i det smukke vejr. Foto: Søren Gülck