Æbleorienteringsløbet giver aha-oplevelser på Gråsten Havn
1272
post-template-default,single,single-post,postid-1272,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Æbleorienteringsløbet giver aha-oplevelser på Gråsten Havn

Æbleorienteringsløbet ved Gråsten Æblefestival byder på masser af aha-oplevelser, lover arrangøren, Betina Hundebøl, der selv der blevet overrasket under forberedelserne.

På lørdag kl. 10.10 lyder startskuddet til Æbleorienteringsløbet ved Gråsten Æblefestival på havnen i Gråsten. Didde Lauritzen, der er næstformand i byrådets sundhedsudvalg, sender deltagerne af sted. Man kan dog vælge sit eget starttidspunkt i løbet af dagen og selv tage ud på ruten i sit helt eget tempo I teltet er der plancher med vejledning til, hvor man skal hen, for der er poster, hvor man skal finde et bogstav eller en tekst, skal bruges til at danne en løsning.
– Jeg er sikker på, at så godt som alle deltagere vil få aha-oplevelser undervejs, siger løbets arrangør, Betina Hundebøl.

Havnen fyldt med fortællinger

Hun vil åbne deltagernes øjne for, at havnen er meget mere end skibe ved en bro. Strækningen fra Fiskenæs til plejecentret er fyldt med fortællinger.
– Som forberedelse til løbet har jeg siddet en del på lokalhistorisk arkiv, og jeg er selv blevet overrasket over, hvor stor Gråsten har været havnemæssigt – bare for 50 år siden, siger Betina Hundebøl, der også er gået endnu længere tilbage i historien. Og det er ikke for meget af afsløre, at løbet også vil handle om F.M. Bruhn, der i 1880’erne stod bag et dampskibsselskab og også opførte det flotte kurhotel, som endnu rummer gigthospitalet, men er sat til salg og nu har en ukendt fremtid.
Betina Hundebøl har sørget for, at teksterne til løbet også er oversat til tysk og har fået hjælp af Kirsten Bachmann, der er medlem af byrådet for Slesvigsk Parti.

Grebet af vandring og af Gråsten

Der er gået lidt mere end ti år, siden Betina selv flyttede til Gråsten. Hun stammer fra Ribe-egnen, men kom til Sønderjylland for 18 år siden. Hun arbejdede i en børnehave i Hørup og senere i Gråsten i Stjernevejens børnehave, som nu hedder Tumleby. Nu arbejder Betina med børn med særlige behov i Børnehuset Sønderskoven.
I Gråsten har Betina tidligere været meget aktiv i gymnastikforeningen og i løbeklubben, men er nu grebet af vandreture, ligesom hun er grebet af Gråsten.
– Det er jo en vidunderlig lille handelsby og her er kun en spytklat til vand, skov og strand. Det er også et stod, hvor folk gør en indsats for at gå det til at gro.