Æblesejladsen i Gråsten er igen grænseoverskridende
674
post-template-default,single,single-post,postid-674,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Æblesejladsen i Gråsten er igen grænseoverskridende

Æblesejladsen, som indgår i Gråsten Æblefestival, har samarbejde med Kollund, Flensburg og Glücksburg. Kom med gratis shuttlebus rundt i området.

Når Gråsten 12.-14. oktober holder æblefestival, indgår den gamle tradition med æblesejlads på Flensborg Fjord. I havnen i Gråsten ligger gamle skibe, som lørdag 14. oktober kl. 10 stævner ud på æblesejlads med kurs mod Flensborg.
Ligesom sidste år er der samarbejde mellem fjordbyerne Gråsten, Kollund, Flensburg og Glücksburg, der alle har æblesejladsaktiviteter.
Samarbejdet handler primært om fælles markedsføring, men det betyder også, at man fredag 13. oktober kan komme med gratis shuttlebus rundt til æblesejladsbyerne. Første afgang er fra Glücksburg kl. 11 med ankomst i Gråsten 12.30, hvorefter der hver time indtil kl. 17 afgår en ny bus. Man kan springe på og af, som man vil, og den sidste bus passer, så man ankommer i Gråsten kl. 18.30, lige til æblefestivalens Shantyaften kl. 19 med mad fra Det Sønderjyske Køkken og koncert med Heartlands i et opvarmet telt på Gråsten Havn.

Køreplan og programmer
De to års samarbejde er støttet af EU-interregprojektet KursKultur, og man kan finde programmer for alle byernes æblefester, også på dansk, på denne webside: http://www.flensburger-foerde.de/dk/aeblesejlads.
Her kan man også finde køreplanen for shuttlebussen, som dog også kan hentes HER: Dansk-tysk æblesejlads 2017 Køreplan shuttelbus _DK-web

I Gråsten åbnes æblefestivalen på havnen torsdag 12. oktober kl. 17. Find hele programmet for Gråsten Æblefestival HER og link til billetsalg for Shantyaftenen HER.

I Kollund affyrer Auroras Kanonlaug startskuddet for gamle sejlskibe fredag 13. oktober kl. 13. Efter et stop i Flensburg sejler de til Glücksburg, hvor de bliver modtaget af en hestevogn læsset med æbler, og frivillige hjælper med at læsse æblerne på skibene. Omkring kl.17 vil skibene igen sejle ind i Flensburg Havn.
Den 14. og 15. oktober kl. 10-19 er der æblesejladsmarked ved Museumshavnen i Flensburg med æbler og andre egnsprodukter og underholdning for store og små.

FAKTA
“Grænseløse oplevelser – dansk-tysk æblesejlads på Flensborg Fjord” er titlen på samarbejdet, der støttes af KursKultur med partnerne bag Region Sønderjylland-Schleswig, det danske kulturministerium og Ministerium für Justiz, Kultur und Europa des Landes Schleswig-Holstein. Projektet finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.