Alle kan komme på gratis kokkeskole ved Gråsten Æblefestival
1253
post-template-default,single,single-post,postid-1253,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Alle kan komme på gratis kokkeskole ved Gråsten Æblefestival

Gråsten Æblefestival har takket være en donation fra Nordeas Lokalfond gaflet Madkulturens store mobile køkken med kok, hvor over 200 festivalgæster gratis kan tilberede og spise mad af lokale råvarer.

Her meget tæt på Gråsten Æblefestival 2018, 11.-13. oktober, kan festivalen præsentere et nyt, stort programpunkt. Fredag den 12. oktober kl. 13-17 og lørdag den 13. oktober kl. 11-15 kan man på festivalen helt gratis lave mad med lokale råvarer med vejledning fra en kok og bagefter spise det. Det sker i Det Rullende Madværksted – en stor trailer med et fuldt udstyret køkken, som stilles op i et ekstra telt på festivalpladsen på havnen.

I madværkstedet bruges lokale råvarer. Fredag indgår kylling fra Gråsten Fjerkræ, og lørdag er det skrubber fra lokale vande. Hver session tager en lille time i hold på op til 30 personer, hvilket giver over 200 festivalgæster mulighed for at deltage. Man skal samme dag sikre sig en gratis billet i bunden af festivalens store stadetelt, der i øvrigt i år har rekorddeltagelse med 40 boder med først og fremmest lokale fødevarer og kunsthåndværk.

Perfekt til æblefestivalen

Det Rullende Madværksted udspringer af Madkulturen, en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet. Støttet af Nordea-fonden har Madkulturen dannet Netværk for Madfestivaler med det tilhørende madværksted. Gråsten Æblefestival har siden foråret deltaget i netværket, og her fik styregruppen ideen til at søge Nordea Lokalfond om støtte til at hente madværkstedet til festivalen. Den positive melding om en donation på 50.000 kr. er kommet meget tæt på festivalen.

– Det har givet os lidt ekstra travlhed, men det tager vi gerne med, for det passer perfekt ind i det, vi arbejder for med æblefestivalen, siger Kaj Nielsen fra styregruppen.

Han og andre fra styregruppen har i sommer afprøvet madværkstedet på Roskilde Festivalen, og de fortæller, at der laves superlækker mad.

Programmet på gaden

Den gode nyhed fra Nordeas Lokalfond gav en mindre forsinkelse i færdiggørelsen af æblefestivalens trykte program. Det er dog udkommet nu og er delt ud i området.

Foruden et stort telt med boder og Det Rullende Madværksted har festivalen et telt med underholdning og aktiviteter for hele familien. Fredag holdes æblebanko og æblefest med middag og koncert med Ann-Mette Elten og Niels Kirkegaard fra På Slaget 12, efterfulgt af bandet Southern Sound. Lørdag stævner gamle skibe ud på æblesejlads, der holdes æbleorienteringsløb på havneområdet, og lørdag eftermiddag afgøres Den Store Æblekagedyst i forbindelse med Det Store Æblekagebord. Adgang til festivalområdet er gratis. Se hele programmet HER 

Foto: Madkulturen