Bag en vinderkage eller nyd Det Store Æblekagebord
1181
post-template-default,single,single-post,postid-1181,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Bag en vinderkage eller nyd Det Store Æblekagebord

Ved Det Store Æblekagebord ved årets æblefestival får man som gæst sit eget festivalkrus. Årets æblekagebager kåres.

Gråsten Æblefestival udfordrer igen alle til at stille op i Den Store Æblekagedyst, som afvikles lørdag 13. oktober. Man kan også nøjes med at nyde Det Store Æblekagebord, som kagedysten holdes i forbindelse med.

Man kan købe billet i teltet på havnen, når kagebordet åbner kl. 14, og man får adgang til herlighederne for kun 50 kr. inkl. et Gråsten Æblefestival-krus, som man kan tage med hjem. Med i prisen er opfyldning af kruset med kaffe/te og fire små stykker kage fra buffeten, som også omfatter kagerne fra kagedysten.

Ved at købe kruset er man også med til at støtte æblefestivalens aktiviteter, fortæller Svend Schütt fra æblefestivalens styregruppe. Han er også formand for KGGO, foreningen for Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn, som står for kagebordet og kagedysten.

11-årig mesterbager
Vil man stille op i kagedysten, skal man indlevere sin æblekage i teltet mellem kl. 12 og 13, hvorefter dommerne går i gang med den søde opgave. Sidste års vinder var Caroline Bak, som dengang kun var 11 år, men allerede en rutineret hjemmebager.

Under hele æblefestivalen kan man købe sit eget festivalkrus og få det fyldt op for 50 kr. inkl. et stykke kage.

Fredag og lørdag kl. 10-17 er der åbent i et stort markedstelt på havnen, mens der i det andet telt er aktiviteter for hele familien. Lørdag er der blandt andet æbletombola og æblelykkehjul, og man kan stille op i skræl-den-længste-skræl eller male et æblebillede med vejledning af den lokale kunstner Birthe Cornelius. På scenen spilles afdæmpet livemusik, kun afbrudt af TeenDance-opvisning kl. 11 og kagedysten.

Tilmelding til kagedysten

Tilmeld dig dig årets æblekagedyst ved at skrive en mail til kagedyst@kggo.nu eller ringe til 6171 4607.

Find hele programmet for årets Gråsten Æblefestival HER

 

Upside Down-æblekagen er en klassiker ved Gråsten Æblefestivals store kagebord.
Arkivfoto: Søren Gülck.