Bustur til Jollmands gård og Hjortspringbåden
1638
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-1638,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Bustur til Jollmands gård og Hjortspringbåden

Historisk Forening for Graasten By og Egn har landbrug som tema for årets arrangementer, og hvad er mere passende end at besøge en af de bedst bevarede alsiske gårde med aner tilbage til 1400-tallet, nemlig Jollmands gård, som er en såkaldt kroggård.

Turen starter fra Ahlmannsparken i Gråsten kl. 10 lørdag d. 7. september, og der køres til Jollmands gård i Holm på Nordals. Gården er et spændende eksempel på, hvad lokale ildsjæle kan præstere. Den stod i mange år helt uberørt af de ændringer, andre gårde gennemgik, men var af samme grund også meget forsømt, nærmest en ruin.

I 1997 testamenterede den sidste ejer, Peter Jollmand, gården til en fond, som siden har arbejdet intenst med restaureringen. Gården er genopbygget efter de gamle metoder, med hjælp fra en opmåling lavet af Frilandsmuseet i Brede på et tidspunkt, hvor gården stadig var i rimelig stand. RealDania har bidraget til projektet, og resultatet er imponerende.

Her er der en rundvisning med guide, og bagefter spises den medbragte mad.

Spadseretur til Hjortspringbåden
Som en ekstra bonus følger derefter en spadseretur til den nærliggende Hjortspringbåd. Her kan man se den fine kopi af en tidlig jernalderbåd, hvis udseende peger tilbage til Bronzealderens helleristninger. Båden blev fundet i en mose ved Hjortspringgård  og udgravet i 1921-22. Båden er genskabt af Hjortspringlauget, og her på stedet vil der også rundvisning med guide.

Efter rundvisningen er der kaffe med kage, og så går turen tilbage til Gråsten, hvor hjemkomst forventes ca. kl. 16.

Prisen for turen er for medlemmer af foreningen 250 kr. pr person og 280 kr. for ikke-medlemmer.

 

Tilmelding er nødvendig senest d. 29. august efter først-til-mølle princippet til Bodil Gregersen, mail bodilgreg@gmail.com eller telefon 24 23 70 79. 

Date

sep 07 2019

Time

10:00 - 16:00

Location

Ahlmannsparken

Organizer

Historisk forening for Graasten By og Egn
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.