Carl og Anne Marie. Musikken, kunsten og kærligheden – Foredrag
2322
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-2322,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Carl og Anne Marie. Musikken, kunsten og kærligheden – Foredrag

Oplev en bevægende fortælling om kærligheden mellem komponisten Carl Nielsen og kunstneren Anne Marie. Beretningen skildrer kønsroller, verdenskrig og trange kår i begyndelsen af det 20. århundrede, og er tilsat billeder af hendes værker og toner af hans værk.

Han havde et ekstraordinært talent og blev landets vel nok største komponist. Hun brød glasloftet og blev den første kvindelige billedhugger, der lavede en kongelig rytterstatue. Anne Marie og Carl Nielsen mødtes i 1891 i Paris, stak af til Rom, giftede sig og levede et liv med kunst, enorm gensidig respekt og stormfuld kærlighed.

Oplev en fortælling om kønsroller, om trange kår, om begyndelsen af det 20. århundrede med modestrømninger og verdenskrig og ikke mindst fortællingen om kunsten og kærligheden, der lykkes på grund og på trods – naturligvis tilsat billeder af kunstnerens værker og toner fra komponistens værk.

Foredrag ved Jakob Bahr, klassisk pianist og underviser ved Det Jyske Musikkonservatorium, Tine Popp Madsen, bibliotekar og litteraturformidler, og Frederik Schøler, kulturformidler og projektmager.

Bestil billetter HER

 

Date

okt 31 2022

Time

17:00 - 17:30

Cost

80 kr.

Location

BHJ Salen Ahlmannsparken

Organizer

Biblioteket
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.