Dansk/tysk Æblesejlads
666
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-666,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Dansk/tysk Æblesejlads

I oktober måned i år finder æblesejladsen igen sted som et grænseoverskridende projekt mellem Gråsten, Kollund, Flensburg og Glücksburg.

Museumshavnen i Flensburg har oprindeligt startet æblesejladsen for at minde om den mere end 100 år gamle tradition med æbletransport ad søvejen. På den danske side af grænsen begyndte man i 1999 også at afholde den traditionelle æblesejlads igen.

Festweekenden begynder den 12. oktober kl. 17.00 på havnen i Gråsten og bliver åbnet af Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen sammen med den æbledronningen, æbleprinsesse og prins. Efter festivalven officielt er blevet skudt i gang, vil der være en tur langs havnen med lanterner.

Den 13. oktober kl. 13.00 affyrer ”Auroras Kanonlaug“ i Kollund startskuddet for de traditionelle sejlskibe, som ligger til ved Flensburg havn. De sejler efterfølgende til Glücksburg, hvor de bliver modtaget af en hestevogn fuld læsset med æbler. De mange frivillige hjælpere vil så assistere med at læsse æblerne på skibene. Omkring kl.17.00 vil skibene igen sejle ind i Flensburg havn.

Gråsten, Kollund og Glücksburg byder hele dagen på et afvekslende program for hele familien. Du kan finde programmet på TAFF’s hjemmeside. For at gøre det nemt for gæsterne at besøge de forskellige steder, kører der gratis shuttlebus mellem Gråsten, Kollund, Flensburg og Glücksburg hver time mellem kl. 11.00 og 17.00.

Den 14. og 15. oktober kl. 10.00-19.00 er der opstillet et torv ved Museumshavnen i Flensburg. På torvet bliver æblerne fra den forgående dag og andre regionale produkter solgt. Der er garanti for mange kulinariske oplevelser (søde og kraftige) samt masser af underholdning for både store og små.

Flere informationer om den tysk/danske æblesejlads på Flensborg Fjord, findes på www.flensburger-foerde.de/apfelfahrt.

Samarbejdet bliver støttet af Interreg-projektet KursKultur under navnet ”grænseløs mangfoldighed tysk/dansk æblesejlads på Flensborg Fjord”. Støtten har gjort et to-årigt samarbejde med markedsføring af underholdningen mellem de tyske og danske partnere muligt.

Date

okt 12 2017 - okt 15 2017

Time

17:00 - 17:00

Location

Gråsten havn, Kollund, Glücksburg: Flensburg

Organizer

Tourismus Agentur Flensburger Förde
Email
schmidt@flensburger-foerde.de
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.