Hør om detektivarbejdet bag genopdagelsen af gamle sønderjyske frugttræer
1124
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-1124,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Hør om detektivarbejdet bag genopdagelsen af gamle sønderjyske frugttræer

Gråsten Æblefestival inviterer til foredragsaften med Museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff, Oldemorstoft. Mads Mikkel Tørsleff vil bibringe publikum historien om, hvordan flere af disse sønderjyske frugtsorter er blevet genfundet og reddet, så de i dag står i museet Oldemorstofts frugthave.

Da man i første halvdel af det 20. århundrede undersøgte og indsamlede det vi i dag kender som ”Gamle Danske Frugtsorter”, stod Sønderjylland uden for arbejdet. Derfor findes meget få af de sorter, som man kendte i Sønderjylland i 1800-tallet, i de danske genbanker i dag. Men med udgangspunkt i den sønderjyske pomolog Claus Matthiesen (1841-1929) og optegnelser fra et par kendte gartnerslægter i Sønderborg, har museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff ageret detektiv og undersøgt omkring 100 gamle frugthaver på Als og i resten af Sønderjylland.

Dette detektivarbejde skal vi høre om til aftenens foredrag.

Det Gamle Rådhus i Gråsten står for gratis kaffe, the og kage til alle tilhørere.
Læs mere om Det Gamle Rådhus HER

Arrangementet er gratis,  men tilmelding nødvendig.

Tilmelding til:

Louise Johnsen 27 90 03 59 eller pr. mail ljon@sonderborg.dk

 

Date

okt 03 2018

Time

19:00 - 21:00

Location

Det Gamle Rådhus
Torvet 8, 6300 Gråsten
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.