Før Stormen – Dokumentarfilm
2806
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-2806,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Før Stormen – Dokumentarfilm

Se dokumentarfilmen “Før stormen”, en respektfuld skildring af et særegent samfund, der skaber en akut bevidsthed om de udfordringer Mandø og andre øer står over for.

Før stormen
De 27 beboere på Vadehavsøen Mandø oplever konsekvenserne af klimaforandringerne i form af tiltagende storme og risikoen for vandstigninger og omfattende oversvømmelse. Ikke desto mindre klamrer de sig stædigt til deres identitet som øboere, som de har gjort i generationer. 

Før stormen giver et stærkt indtryk af livet på én af Danmarks 27 småøer og de trusler som i øjeblikket er med til at sætte spørgsmålstegn ved øernes fortsatte eksistens. Filmen skildrer situationen som den opleves (og leves) af Mandøs sidste faste beboere, der stædigt forsøger at negligere truslen fra havet og en fatal affolkning af øen. På den måde udgør filmen et tidshistorisk dokument, ikke blot af Mandø, men af den uddøende danske småøsamfund. 

Før stormen rammer vores nysgerrighed med en lun og underspillet humor, – persongalleriet bekræfter os i vores egne særheder og giver os et indblik i et ‘eksotisk’ hjørne af vores eget land. Filmen placerer sig nærmest mirakuløst som en nutidig fortælling a la Søren Ryge om helt almindelige – og dog usædvanlige – danskeres liv, som det leves, netop nu, et helt andet sted i Danmark. Filmen var nomineret i hovedkonkurrence på verdens største dokumentarfilmfestival, IDF i Amsterdam i november 2023.

Gratis – men der skal indløses billet SDB:DOX: Før Stormen | Biblioteket Sønderborg (sonderborg.dk)

 

Date

mar 20 2023 - mar 20 2024

Time

17:00 - 18:30

Cost

gratis - men der skal indløses billet

Location

BHJ Salen Ahlmannsparken

Organizer

Kultur i Gråsten
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.