Indvielse af Aabenhus Plads i GRåsten
1156
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-1156,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Indvielse af Aabenhus Plads i GRåsten

Tæt på Anna og Arnes hjem i Gråsten opkaldes nu et grønt område efter ægteparret, der har haft en stor betydning for Gråsten og omegn.

Aabenhus Plads
Med Gråsten Slot som nabo og udsigt over Slotssøen er et grønt område med borde, bænke og toiletter blevet lavet. Sønderborg Kommune har besluttet at hædre Anna og Arne Aabenhus ved at opkalde området efter dem.

Anna og Arne Aabenhus
I 1940 blev Anna og Arne gift i Thy og otte år efter flyttede de til Gråsten, hvor Arne blev ansat som skoleleder. 1948 blev også året, hvor DATS (Dansk Amatør Teater Samvirke) blev stiftet – Arne var sekretær og efterfølgende forretningsfører og Anna stod for alt det praktiske.

I de efterfølgende år blomstrede teatre op over alt både i Sønderjylland og Sydslesvig. Arne var igangsætter og instruktør, og Anna var både skuespiller, instruktør og den der lavede mad. Både Sønderjysk Forsøgsscene, Det lille Teater i Flensborg samt Gråsten og Teglværkspillene er i dag aktive scener blandet andet takket være de to ihærdige teatermennesker. I 1966 stiftede de Forlaget DRAMA, hvor Arne efterfølgende blev direktør og Anna stod for trykning af manuskripterne.

Tak til Sønderborg Kommune
Vi, fra DATS, er meget glade for at Sønderborg Kommune, her i anledningen DATS´ 70 års jubilæum, vil hædre et ægtepar, som har gjort så meget for kulturen på begge sider af grænsen. Og på trods af at vi måtte sige farvel til Arne i 2008 og efterfølgende Anna i 2015, så mærkes frugten af deres store kulturelle arbejde stadig overalt.

Fakta:
Fredag d. 14. september kl. 16:30 indvies Aabenhus Plads, Slotsgade 26, 6300 Gråsten.

Date

sep 14 2018

Time

16:30 - 17:30

Location

Gråsten By
QR Code
No Comments

Post A Comment