Kongelig modtagelse på Torvet
1606
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-1606,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Kongelig modtagelse på Torvet

Hendes Majestæt Dronningen ankommer tirsdag den 16. juli med Kongeskibet Dannebrog til Sønderborg for at tage sommerresidens på Gråsten Slot. Traditionen tro bliver der mulighed for overvære modtagelsen både på Sønderborg Havn og på Torvet i Gråsten.

Kongeskibet lægger til ved Slotskajen i Sønderborg kl. 10. Her kan man glæde sig til mange faner og flag, rød løber, blomsterpige og musik.

Borgmester Erik Lauritzen er vært for modtagelsen i Sønderborg. Ved den røde løber vil man desuden se Sønderborgs viceborgmester, Stephan Kleinschmidt, kommunaldirektør Tim J. Hansen, regionsrådsformand Stephanie Lohse, biskop Marianne Christiansen, byretspræsident Karen Thegen, politidirektør Jørgen Meyer, chef for Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland Claus Klaris samt havnemestrene Finn Hansen og Torben Østerby. Nogle repræsentanter kan være afløst af en suppleant eller fraværende pga. ferietiden.

Statsforvaltningerne har igennem mange år stået for modtagelsen i havnene, men opgaven varetages nu af kommunerne.

Dronningen i Gråsten

Efter modtagelsen på Sønderborg Havn kører Dronningen videre til Byrådets modtagelse på Torvet i Gråsten. Den foregår kl. 10.40, og også her kan publikum glæde sig til sommerstemning med flag og faner, rød løber og blomsterpige. Trods ferietid plejer de fleste medlemmer af Byrådet at være til stede, og Borgmesteren holder traditionen tro en velkomsttale.

Dronningen fortsætter efter modtagelsen på Torvet til Gråsten Slot, som derefter er sommerresidens de efterfølgende uger.

Dronningen fastholder traditionen med en modtagelse på Torvet i Gråsten, hvor det er Sønderborg Byråd, der tager imod. Billedet her er fra en tidligere modtagelse. Foto: Kim Toft Jørgensen

Date

jul 16 2019

Time

10:40 - 11:00

Cost

Gratis

Location

Torvet i Gråsten

Organizer

Sønderborg Kommune
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.