Rattenlinie Nord – Foredrag ved Hans Christian Davidsen
2454
mec-events-template-default,single,single-mec-events,postid-2454,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Rattenlinie Nord – Foredrag ved Hans Christian Davidsen

Flensborg var endestation for ”Rattenlinie Nord” – nazisternes flugtrute op gennem Nordtyskland i foråret 1945. Mellem 2.000 og 3.000 nazister gik under jorden i Flensborg fra maj-dagene i 1945 og fremefter.

Hans Christian Davidsen, som til daglig er kulturredaktør ved Flensborg Avis, inviterer til en fortælling om sin nyeste bog Nazisternes sidste tilflugt, der udkom i efteråret 2022.

Mange danskere kender ikke til de dramatiske begivenheder, der fandt sted i Flensborg klos op ad den dansk-tyske grænse. Det var fx på Flensborg Fjord, at resterne af den tyske ubåds-flåde søgte hen, hvorefter den endte med at blive sænket som led i den såkaldte ”Aktion Regenbogen”. Det var også på samme fjord en række purunge mænd blev henrettet for faneflugt ved militære standretter.

Læs mere her Rattenlinie Nord – endestation Flensborg | Biblioteket Sønderborg (sonderborg.dk)

 

Date

mar 06 2023

Time

16:30 - 17:30

Cost

Gratis

Location

BHJ Salen Ahlmannsparken

Organizer

Biblioteket
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.