De Tre Musketerer er krumtappe i Gråsten Æblefestival
1242
post-template-default,single,single-post,postid-1242,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

De Tre Musketerer er krumtappe i Gråsten Æblefestival

Orla, Ejnar og Kaj (fra venstre på foto) er klar til endnu en æblefestival i Gråsten. De udgør en fast trio, som er uundværlig for festivalen. Der er plads til flere på holdet af frivillige.

Når Gråsten Æblefestival udspiller sig på havnen i Gråsten fra torsdag den 11. oktober kl. 17 og to døgn frem, er der masser af praktiske opgaver, der skal løses. Og det spiller kun i kraft af en stor stab af frivillige. Blandt de mest trofaste frivillige findes Orla Kulby, Kaj Madsen og Ejnar Nielsen – også kaldt De Tre Musketerer.

Kaj Nielsen, medlem af festivalens styregruppe og tovholder for en stor del af festivalens praktiske opbygning, siger: De tre kan se, hvad der skal laves. De har slet ikke brug for at blive dirigeret.

Får en masse snak

For trioen er festivalen nogle hyggelige dage, og de vil gerne anbefale andre at komme med – også gerne yngre mennesker.
– Vi får snakket med en masse glade mennesker, og så er dagen reddet. Hvis de var sure, gad vi ikke, siger Orla Kulby og Kaj Madsen følger trop:
–  Jeg kan godt lide, at der ser godt ud, at skraldespandene bliver tømt og mange andre småting. Og så ser vi efter, at folk ikke parkeret ved Gigthospitalet, hvor de ikke må.
De tre glæder sig også til at deltage i Æblefesten fredag aften, hvortil festivalens frivillige har gratis adgang som tak for indsatsen.

Tæt og aktivt netværk

Også til daglig ser de tre hinanden, for de bor i samme område på Bryggen og i Stjerneparken ved havnen. Orla er kontaktmanden, mens Kaj ikke er så meget for det med at gå til møder. Den tredje, Ejnar, er baneansvarlig for krolf ved Ahlmannsparken, hvor Orla er formand. Et stor flok seniorer samles to gange om ugen om sporten, der er en krydsning mellem golf og kroket. En vigtig del er tredje halvleg med kaffe og småkager – ikke at forglemme. Og her til afslutningsfesten for udendørssæsonen er 62 tilmeldt.
– Det er vigtigt at være aktiv. Folk, der ikke er aktive, dør tidligere, fastslår Orla, der også har travlt i Ældre Sagen.
Han er flyttet til Gråsten efter et par årtier med bopæl i Kollund.
– Jeg er glad for, at vi valgte Gråsten og ikke Sønderborg. Her er de ting, vi har brug for, og byen er ikke større, end man lærer hinanden at kende.
Ejnar er enig:
– Ja, tidligere, da man gik på arbejde, var der ikke tid til at lære så mange at kende.  Nu tager det halvanden time at gå på indkøb, fordi man hele tiden møder nogen.

Ildsjæle er vigtige for Gråsten

De tre synes nok, at Sønderborg får mange ting forærende, mens folk i Gråsten er nødt til at gøre mere selv, for at der sker noget.
– Så Gråsten har brug for os, mens vi sagtens kan undværes i Sønderborg. Æblefestivalen er en af de ting, folk i Gråsten selv har sat i gang. Her er mange ildsjæle, og det vil vi gerne bidrage til, siger Orla.
Én for alle – alle for én. De Tre Musketerer viser vejen!

Vil du gerne være med på holdet af frivillige ved Gråsten Æblefestival? Kontakt Mette Caspersen, M: 60 68 02 03, mail: mette.caspersen@icloud.com