Er du ”Fiskbæk ‘er”? – en aften i historiens tegn om Fiskbæk
2390
post-template-default,single,single-post,postid-2390,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Er du ”Fiskbæk ‘er”? – en aften i historiens tegn om Fiskbæk

Har du boet eller bor du i Fiskbæk området, så er du hermed inviteret til en fortælleaften på Gråsten Landbrugsskole for ”Fiskbæk’ere” mandag d. 10. oktober.

Denne aften samler vi jeres historier om livet i statshusmandskolonien udstykket fra Fiskbæk Gods efter Genforeningen.

Hvorfor denne aften?
Landbrugsskolen har 100-års jubilæum i 2024, og derfor har Kultur i Gråsten fået skrevet et egnsspil ”Sporene omkring Fiskbæk”. Det skal opføres på Det lille Teater i Ladegårdskov til næste år, i juni 2023.

Egnsspillet fortæller Fiskbæks historie. Det begynder med tiden, hvor landsbyen Fiskbæk blev nedrevet, og godset Fiskbæk oprettet. Og det slutter med tiden efter Genforeningen i 1920, hvor den danske stat udstykkede de augustenborgske godser inkl. Fiskbæk til statshusmandsbrug. Landbrugsskolen blev bygget i 1924, og de omkringliggende statshusmandsbrug i 1925-26.

Første akt, hvis handling fokuserer på hertugerne og bønderne, er allerede skrevet. Anden akt er endnu ikke skrevet, og det er det, vi har brug for jeres hjælp til. Anden akt kommer til at handle om husmandslivet efter Genforeningen. Så meningen med Fiskbæk Aftenen er at samle inspiration gennem jeres historier fra livet i husmandskolonien. Historisk Forening optager historierne til brug for forfatteren og til at gemme i det lokalhistoriske arkiv.