Gråsten Forum har gjort visioner til virkelighed. Ny masterplan på vej.
2917
post-template-default,single,single-post,postid-2917,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Gråsten Forum har gjort visioner til virkelighed. Ny masterplan på vej.


Næste år er det ti år siden, at Gråsten Forum satte turbo på udviklingen af Gråsten-området med lanceringen af Masterplanen for Gråsten-området. I dag er mange af planens visioner blevet til realiteter. Gråsten Forum er derfor klar til at tage næste skridt og sætter nu arbejdet med en ny og opdateret masterplan i gang. Hele Gråsten-området inviteres til at være med.

Der har ikke været mange ledige stunder i Gråsten Forum de sidste ti år. For siden lanceringen af foreningens Masterplan i 2015 er alle kræfter blevet sat ind på at realisere masterplanens visioner i tæt samarbejde med Sønderborg Kommune. Resultaterne er gode og mange, og blandt de mest synlige er eksempelvis Ahlmannsparken. Gråsten Forum arbejder på frivillig basis, hvorved arbejdet med de mange projekter tager tid.

– Ahlmannsparken er et godt eksempel på de drømme, det med Masterplanen i hånden er lykkedes at gøre til virkelighed. I dag er Ahlmannsparken et levende idræts- og kulturhus med mulighed for afholdelse af små og store arrangementer, foredrag og koncerter til glæde for alle os, der bor og lever i Gråsten-området, siger Jakob Petersen, der er formand i Gråsten Forum.

Gråsten Forum er dog ikke færdig med at udvikle Ahlmannsparken, for anden del af helhedsplanen for Ahlmannsparken og de omkringliggende arealer er i proces. F.eks. er der ønske om endnu en idrætshal som supplement til den nuværende. Dette arbejde ligger nu hos arkitekterne, der skal finde de løsninger, der bedst imødekommer idrætsforeningernes og brugernes ønsker om bedre sportsfaciliteter.

Mange udviklingsprojekter

Et andet fokusområde for Gråsten Forum er Alnor Strandpark. Området har udviklet sig til et aktivt opholdssted for alle aldre, og rigtig mange benytter Alnor Strandpark til badning hele året rundt.

– Vi har langt flere aktiviteter på tegnebrættet, og dem er der fuld gang i. Der er byggemodnet flere steder i området, den gamle bygning ved p-pladsen er forsvundet og etablering af en ny omklædningsbygning sendes i udbud snarest, siger Jakob Pedersen.

Samtidig har Gråsten Forum travlt med masser af andre udviklingsprojekter. F.eks. står en skaterbane ved skolen til fordel for ungemiljøet højt på listen. Derfor er tilladelser og skitsen til selve banen allerede udarbejdet, og Gråsten Forum håber at være i mål med finansieringen i efteråret 2024.

Alle inviteres med

Gråsten Forum kan således sætte flueben ved størstedelen af visionerne i den oprindelige masterplan for området, der bl.a. også har omfattet Den Kongelige Køkkenhave, og Brandingstrategi for området. Derfor er tiden nu inde til at opdatere planen med nye visioner og handlinger. Bl.a. skal den nye plan sætte fokus på udviklingen af bymidten i Gråsten.

– Bymidten omkring Torvet i Gråsten har set bedre tider, og et større byfornyelsesprojekt er heldigvis allerede i fuld gang. I Gråsten Forum arbejder vi på at gøre bymidten til et attraktivt byrum for både borgere og turister bl.a. i tæt samarbejde med Gråsten Handelsstand. Masterplanen skal bl.a. kortlægge, hvordan vi fortsat kan styrke udviklingen og skabe flere muligheder og liv i bymidten, fortæller Carsten Clausen Koch bestyrelsesmedlem i Gråsten Forum.

Arbejdet med den nye Masterplan for Gråsten-området starter for alvor til efteråret og skal ligesom dens forgænger pege ti år ud i fremtiden.

– Vi glæder os til at komme i gang, og vi vil invitere alle indbyggere i hele området med til at forme planen med deres tanker, idéer og visioner. For det er kun ved fælles indsats, at vi kan udvikle vores område og sikre liv, muligheder og øget bosætning. Det vil vi fortælle meget mere om, når vi til efteråret tager hul på processen, slutter Jakob Petersen.