Gråstens bedste æblekage udpeges af lokale folketingsmedlemmer
693
post-template-default,single,single-post,postid-693,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Gråstens bedste æblekage udpeges af lokale folketingsmedlemmer

OPDATERET VEDR. BAGEDYSTEN.
Politiske rivaler skal sammen finde årets bedste æblekage ved Gråsten Æblefestival. Alle kan deltage i dysten og i Det Store Æblekagebord. I år købes billet på stedet.

Sundhedsminister for Venstre Ellen Trane Nørby, Sønderborg,har været medlem af Folketinget i 12 år, mens Benny Engelbrecht, Adsbøl v. Gråsten, i 10 år har været medlem for Socialdemokratiet.

 

De lokale folketingsmedlemmer Ellen Trane Nørby (v) og Benny Engelbrecht (S) har plads i hver deres side af folketingssalen, men mon de kan blive enige om, hvem der skal vinde årets æblekagedyst ved Gråsten Æblefestival 2017?
De to er nemlig i dommerpanelet, når der lørdag 14. oktober er æblekagedyst i et af de festivalens to store telte på havnen.

Æblekagedyst og -kagebord

Æblekagedysten er indledningen på Det Store Æblekagebord, som begynder kl. 15. I år skal man som noget nyt ikke købe billet til æblekagebordet i forvejen. Man kan købe sin billet ved indgangen for 50 kr. og halv pris for børn under 12 år.
Kagerne fra dysten indgår blandt andre æblekager i Det Store Æblekagebord, og deltagerne skal medbringe opskrifterne, så man kan også hente inspiration til æbleudfoldelser i sit eget køkken.

Alle kan stille op i bagedysten. Eneste krav til kagen er, at den skal indeholde æbler.  Man skal tilmelde sig senest 11. oktober på tlf. 61 71 46 07
Stiller man op i bagedysten, kan man indlevere sin kage indtil kl. 14. Derefter bliver der taget billeder af kagen til dommerne,  og kagen får et nummer. Der bliver skåret to stykker af kagen til dommerne, resten indgår altså i Det Store Æblekagebord, hvorunder vinderkagen udråbes af dommerne. Præmien til vinderen er et gavekort til Dance All Over til forårssæsonen, værdi 495 kr.
Som deltager i æblekagedysten får man gratis billet til kagebordet.

 

Politikere med madinteresse

Ellen Trane Nørby og Benny Engelbrecht er begge dommere med interesse for mad. Ellen, der begyndte som undervisningsminister i den nuværende regering og nu har været sundhedsminister i knap et år, skrev i 2004 bogen “Smag på Europa med Honning og Chili”, der indeholder madopskrifter fra forskellige lande.
Benny Engelbrecht har til gengæld i 2011 skrevet bogen “Foodfight.eu – din kost bestemmer, hvem du er – men hvem bestemmer, hvad du spiser?” sammen med partifællen Christel Schaldemose, der sidder i Europa-Parlamentet. Engelbrecht har været partiets forbrugerordfører og har været skatteminister.

 

 Afslutning med teater og tale

I programmet for Gråsten Æblefestival lørdag er der i øvrigt kl. 16 en forestilling ved Det Lille Teater, og byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt lukker kl. 17 årets festival med en tale.
Sideløbende er der boder med lokale fødevarer og hobby og kunsthåndværk i festivalens andet store telt.

Ved sidste års æblekagedyst gav dommerpanelet en særpris til Hella Barcos for den kreative udførelse med svanen udskåret i æble. Foto: Søren Gülck

Vil du prøve at skære en svane som på billedet herover. Så tjek denne video