Masterplan
74
page-template-default,page,page-id-74,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
Turisme er et af kommunens fyrtårne. Masterplanen for Gråsten-området er en vækstplan, der bl.a. med afsæt i turismen giver bud på, hvordan området kan udvikle sig i de kommende år.

Visionen i Masterplanen for Gråsten-området er at skabe den ægte følelse af Sønderjylland! Alt det gode fra Sønderjylland kan opleves i Gråsten-området – både som beboer og som besøgende. Der skal bygges videre på de stedbunde resurser og herlighedsværdier, og via konkrete projekter skabes udvikling og vækst, der medvirker til at løfte hele Sønderborg kommune.

 

Masterplanen har to strategiske fokusområder – bosætning og turisme – og indeholder flere konkrete initiativer, der vil understøtte disse. Herunder ses udviklingen af slotsgartneriet på Gråsten Slot som besøgscenter, samt opgraderingen af Ahlmannsparken som kultur- og multihus for væsentlige.

 

Rapporten bygger bl.a. på inputs, som Gråsten Forum har indsamlet på en række borgermøder. Dermed er den et godt grundlag til at skabe retningen for en fælles fremtid.