Nye faciliteter i Alnor Strandpark
2420
post-template-default,single,single-post,postid-2420,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Nye faciliteter i Alnor Strandpark

Byens bedste badestrand har fået nye faciliteter til stor glæde for de mange gæster, der dagligt bruger Alnor Strandpark som rekreationssted og badestrand.
Med tilskud fra flere fonde har Alnor Standparks Brolaug og Gråsten Forum igennem længere tid arbejdet på give parkens gæster beachbane, aktivitetsredskaber og bålhytte. I løbet af 1. halvdel af 2023 etableres der nye omklædningsfaciliteter og sauna, til stor glæde for vinterbaderne.

Alnor Strandpark er den primært benyttede bynære badestrand for Gråsten/Rinkenæs/Alnor og har været det siden lokale ildsjæle i 1948 tog initiativ til at etablere en offentlig badestrand med badebro. Parken er anlagt smukt med sø, stier og græsarealer, der bugter sig ned mod badestranden ved Flensborg fjord, hvor badebroen og udspringstømmerflåde er trækplastre i sommermånederne. 

Strandparken er et yndet samlingssted for børnehaver og skoler til den årlige sommerafslutning, ligesom familier lader parken med dens legeplads og bålsteder være ramme om udflugter og -fejringer. Det er hér ungdommen samles omkring bål på stranden langt ud på sommernatten. Hér de vinterbadende i alle aldre mødes om morgenen, og hér
vandringsturisterne slår lejr for natten i parkens shelter. I sommerperioden anslås det ca. 600 gæster dagligt benytter Alnor Strandpark.

Formand for Gråsten Forum, Jakob Petersen glæder sig over den entusiasme og ihærdig der er lagt i arbejdet med fondsansøgninger og etablering, fra både brolauget og Sønderborg Kommune.
“Der har været udfordringer hen ad vejen, men med stærke kræfter og vilje er det lykkedes at komme meget langt. Faciliteterne er helt i tråd med Gråsten-områdets Masterplan, hvor borgere i alle aldre, institutioner, foreninger og turister kan benytte området og alle få glæde af Alnor Strandpark, siger Jakob Petersen.

Tak til alle fonde bag projektet
LAG Sønderborg/Aabenraa
I.P. Nielsen Fonden
Lions Broager-Gråsten
Sønderborg Kommune
Gråsten Forum