Kernefortælling
49
page-template-default,page,page-id-49,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

I Gråsten mødes den sønderjyske charme og slotsbyens romantik med pulsen fra de kontinentale storbyer, der ligger et stenkast herfra. Her smelter grænselandets dynamik og kultur sammen med landlig idyl og storslået natur.

Her smelter dynamikken fra de førende og nytænkende virksomheder sammen med den landlige idyl, den storslåede natur og det trygge og nære fællesskab. I Gråstens smeltedigel forenes ingredienser som et nationalæble, en kongelig sommerresidens og grænselandets særlige historie og traditioner med globalt udsyn og virkelyst.

I Gråsten er du tæt på naturen – faktisk er du midt i den. For den lange kyststrækning langs Flensborg Fjord, det skovklædte landskab, der stadig er præget af bakker og søer skabt i istiden, samt de åbne enge og vidder er alt sammen en del af dit eget lille kongerige. Som forstad til byer som Flensborg, Sønderborg og Aabenraa, og med storbyer som Berlin, Kiel og Hamborg inden for få timers rækkevidde, er du i Gråsten selvsagt tæt på alt, hvad hjertet begærer af koncerter, kunst og kultur.  Og så er der selvfølgelig alle de stolte traditioner og festligheder, som vi i Gråsten særligt værner om – som når vi holder æblesejlads på fjorden, pynter byen til den årlige æblefestival, får besøg af hundredvis af gamle modeller til oldtimerløb eller holder middelalderens ringridertradition i hævd.

Måske er det derfor, at Gråsten i århundreder har tiltrukket såvel kongelige som kunstnere og kreative sjæle. For her er både plads til at tænke store tanker, til det nære og vedkommende, og måske først og fremmest til at være sig selv. Her er plads til dit eget lille kongerige.

Gråstens centrale beliggenhed giver dig f.eks. adgang til globale industrigiganter, et supersygehus, tunge vidensvirksomheder og hele uddannelsespaletten fra ABC til ph.d. Tyske skoler og børnehaver trives side om side med friskoler, folkeskoler og højskoler. Skolevejen er tryg og aldrig lang.